Energía solar · Texas
Tex. Prop. Code 202.010
Regulation of solar energy devices
De un vistazo
- Can the HOA ban it?
-
No, except for specific health, safety, or location reasons.
“a property owners' association may not include or enforce a provision in a dedicatory instrument that prohibits or restricts a property owner from installing a solar energy device.”
- Restrictions the HOA may set
-
Limits on roof height, yard fence height, frame color, and warranties.
“if located in a fenced yard or patio, is taller than the fence line;”
- Approval process
-
HOA cannot withhold approval if rules met; written denial for substantial interference.
“may not withhold approval for installation of a solar energy device if the provisions of the dedicatory instruments to the extent authorized by Subsection (d) are met or exceeded, unless”
- Developer ban during development period
-
Yes, declarant may ban during development period for fewer than 51 units.
“During the development period for a development with fewer than 51 planned residential units, the declarant may prohibit or restrict a property owner from installing a solar energy device.”
Cada dato se muestra con las palabras exactas del estatuto del que proviene. También pueden aplicarse los documentos de gobierno de su asociación.
Guía en lenguaje sencillo
Texas Property Code section 202.010 limits HOA restrictions on solar devices, listing allowed exceptions and approval criteria.
Leer la guíaTexto oficial
Copia obtenida de statutes.capitol.texas.gov. Consulte siempre la fuente oficial para ver la versión actual.
Mostrar el texto completo de Tex. Prop. Code 202.010
El mismo tema en otras jurisdicciones
Arizona · A.R.S. 33-1816 Florida · Fla. Stat. 163.04 Illinois · 765 Ill. Comp. Stat. 165/15 Illinois · 765 Ill. Comp. Stat. 165/30 Oregon · Or. Rev. Stat. 94.778 Virginia · Va. Code 55.1-1820.1 Washington · Wash. Rev. Code 64.38.055 Compare las leyes sobre energía solar lado a lado →Esta página ofrece información legal general, no asesoramiento legal, y Harrington Community no es un bufete de abogados. Para obtener asesoramiento sobre su situación, comuníquese con un abogado certificado o con el servicio de referencia de abogados del colegio de abogados de su estado.